top of page

Verbouwers laten premies liggen


Volgens het Vlaams energieagentschap vragen heel wat verbouwers die in aanmerking komen voor subsidies, hun premies niet aan. Nochtans hebben we in de 4 gemeenten van Stadsregio Turnhout een laagdrempelig woonloket uitgebouwd. Hoe we verbouwers helpen, kom je hier te weten.


Het Vlaams Energieagentschap zal daarom binnenkort een nieuwe campagne lanceren met de boodschap 'Energiezuinig verbouwd? Niet vergeten je premie aan te vragen'.


De Vlaamse overheid kent premies toe aan wie het dak, de muren of de vloer van z’n woning isoleert, hoogrendementsbeglazing plaatst of een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler installeert. Er is ook een totaalrenovatiebonus voor wie minstens 3 investeringen uitvoert in een periode van 5 jaar. De premies worden via de netbeheerder Fluvius uitgekeerd. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de premies om een woning te verbouwen via Wonen Vlaanderen: Vlaamse Renovatiepremie en de Aanpassingspremie. Aan het loket Wonen brengen we dit verhaal op maat van elke verbouwer en helpen we bij de aanvraag van de tegemoetkomingen.

Comentarios


bottom of page