top of page

DATA EN ANALYSE

Stadsregio in cijfers, een schat aan informatie

Naast wonen, mobiliteit en zorg is 'Stadsregio in Cijfers' één van de resultaten van deze samenwerking in de stadsregio.

 

Via de online tool kan iedereen op een heel gemakkelijke manier interessante data over allerhande levensdomeinen in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar opvragen, analyseren, verspreiden en presenteren.

 

Op 'Stadsregio in Cijfers' kan je diverse indicatoren, statistieken en data vinden over je stad of wijk.

Dashboard

Het dashboard geeft per thema een aantal kerncijfers weer voor de gemeenten van de stadsregio. U kunt gegevens opzoeken voor een gemeente en de stadsregio. U kunt hierbij de gegevens vergelijken met een andere gemeente en/of de stadsregio. Deze keuze wordt gemaakt via het keuzebalkje bovenaan het dashboard.

Schermafbeelding 2018-11-27 om 12.52.18.

Databank

Als u dieper in de cijfers wilt duiken, kunt u naar onze volledige databank surfen. In onze databank kunt u zelf gegevens selecteren en hierbij ook aanduiden voor welke gebieden, perioden en op welke manier u de gegevens wilt presenteren.

afbeelding 5_Stadsregio in cijfers_datab

Samenwerking

Deze site is een samenwerking tussen Team Stedenbeleid van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur, de interprovinciale werking Data & Analyse (via provincies.incijfers.be), de Vlaamse Centrumsteden en de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. Dankzij deze samenwerking kan je hier op één centrale plaats een schat aan informatie vanuit verschillende bronnen eenvoudig visualiseren.

Download hier onze folder 'Stadsregio in cijfers'

Verdere vragen?

bottom of page