top of page

E-LOKET KINDEROPVANG

flyer_website.jpg
question.png

 

 

Het loket heeft als opdracht van het Agentschap Opgroeien gekregen om alle opvangvragen te verzamelen om een goed zicht te krijgen op vraag en aanbod.

Jammer genoeg stellen we als loket een groot tekort aan kinderopvang vast in onze regio waardoor de wachttijden erg lang zijn en er zeker niet voor elke opvangvraag een oplossing kan zijn.

Donderdag 6 juni (Vosselaar) - Infomoment e-loket kinderopvang

Op zoek naar kinderopvang tussen 0 en 3 jaar ?

We vertellen je graag meer over het e-loket kinderopvang en we helpen je graag bij je inschrijving.​

  • Donderdag 6 juni - Vrijetijdshuis De Moer - Sint Jozefstraat 45 - Vosselaar

  • 19.30 - 21.00 uur

  • gratis, vooraf inschrijven via dit inschrijvingsformulier (klik hier)

Huis van het Kind heeft samen met de kinderopvangplaatsen het e-loket kinderopvang uitgebouwd. Het loket moet de registratie van alle vragen voor kinderopvang (kind van 0 tot 2,5 jaar) coördineren, zodat een gezin maar één vraag hoeft te stellen naar beschikbare opvangplaatsen. Verder zal het loket een informerende rol hebben over kinderopvang in de regio.

Wat is het e-loket kinderopvang?

Sinds 1 mei 2020 moet je als ouder of voogd je kinderopvangaanvraag registreren via het e-loket Kinderopvang.

Voor wie?

Ouders en voogden die gebruik willen maken van kinderopvang voor hun kindje van 0 tot 2,5 jaar in de vier gemeenten van stadsregio Turnhout: Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar.

Waarom een e-loket?

Dit om ervoor te zorgen dat we iedereen zo goed mogelijk willen te helpen met de opvangvraag, maar ook om het aanbod en vraag naar kinderopvangplaatsen in onze regio, goed te kunnen monitoren.

Slechts één keer je aanvraag registreren
Het e-loket kinderopvang van stadsregio Turnhout verzamelt de opvangvragen voor kinderopvanginitiatieven in de vier gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. Dat is handig want als ouder of voogd moet je maar één keer je aanvraag registreren om  een opvangplaats te vinden.

Waar moet ik mijn aanvraag indienen?

https://loketkinderopvang.stadsregioturnhout.be

Via deze weblink zal de ouder of voogd de opvangaanvraag kunnen indienen. Er zal dan ook een duidelijke handleiding en een demo beschikbaar zijn om het e-loket vlot te gebruiken.

Heb je een vraag over het e-loket Kinderopvang?

  1. Bekijk onderstaande demovideo 'instructies voor de ouders'

  2. Kom naar onze infoavond (zie hier voor meer info)

  3. Lees de informatie op de website van het e-loket kinderopvang: https://loketkinderopvang.stadsregioturnhout.be/inschrijving-info

  4. Kijk je spambox na: Heb jij je kind ingeschreven voor het loket kinderopvang? En wil je jouw dossier opvolgen? In de bevestigingsmail, die je ontvangt na de inschrijving, vind je de link naar jouw dossier. Heb je deze mail nog niet ontvangen? Kijk dan zeker in je spambox of bij je ongewenste mails.

  5. Heb je nog een andere vraag? mail naar: loketkinderopvang@kordia.be

  6. Vind je nog steeds geen antwoord? Bel dan naar +32 493 89 89 23 (enkel op dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur)

Verdere vragen?

Infoavond
bottom of page