E-LOKET KINDEROPVANG

loket_kinderopvang_sticker.jpg

Huis van het Kind Stadsregio Turnhout heeft het e-loket kinderopvang uitgebouwd. Het loket moet de registratie van alle vragen voor kinderopvang (kind van 0 tot 2,5 jaar) coördineren, zodat een gezin maar één vraag hoeft te stellen naar beschikbare opvangplaatsen. Verder zal het loket een informerende rol hebben over kinderopvang in de regio.

Vanaf wanneer?

Sinds 1 mei 2020 moet je als ouder of voogd je kinderopvangaanvraag registreren via het e-loket Kinderopvang.

Voor wie?

Ouders en voogden die gebruik willen maken van kinderopvang voor hun kindje van 0 tot 2,5 jaar in de vier gemeenten van stadsregio Turnhout: Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar.

Waarom een e-loket?

Dit om ervoor te zorgen dat we iedereen zo goed mogelijk willen te helpen met de opvangvraag, maar ook om het aanbod en vraag naar kinderopvangplaatsen in onze regio, goed te kunnen monitoren.

Slechts één keer je aanvraag registreren
Het e-loket kinderopvang van stadsregio Turnhout verzamelt de opvangvragen voor kinderopvanginitiatieven in de vier gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar. Dat is handig want als ouder of voogd moet je maar één keer je aanvraag registreren om  een opvangplaats te vinden.

Waar moet ik mijn aanvraag indienen?

https://loketkinderopvang.stadsregioturnhout.be

Via deze weblink zal de ouder of voogd de opvangaanvraag kunnen indienen. Er zal dan ook een duidelijke handleiding en een demo beschikbaar zijn om het e-loket vlot te gebruiken.

 

Heb je een vraag over het e-loket Kinderopvang?

  1. Bekijk onderstaande demovideo 'instructies voor de ouders'

  2. Lees de informatie op de website van het e-loket kinderopvang: https://loketkinderopvang.stadsregioturnhout.be/inschrijving-info

  3. Kijk je spambox na: Heb jij je kind ingeschreven voor het loket kinderopvang? En wil je jouw dossier opvolgen? In de bevestigingsmail, die je ontvangt na de inschrijving, vind je de link naar jouw dossier. Heb je deze mail nog niet ontvangen? Kijk dan zeker in je spambox of bij je ongewenste mails.

  4. Heb je nog een andere vraag? mail naar: loketkinderopvang@stadsregioturnhout.be

  5. Vind je nog steeds geen antwoord? Bel dan naar +32 493 89 89 23 (enkel op dinsdag en donderdag tussen 09.00 uur en 12.00 uur)

Instructies voor de kinderopvanginitiatieven

Instructies voor de ouders

question.png

Verdere vragen?