top of page

Op de wachtlijst voor een sociale woning en jouw inschrijving nog niet digitaal bevestigd?

Bijgewerkt op: 16 apr.Sta jij op de wachtlijst voor een sociale woning? Dan moet je jouw inschrijving binnenkort verplicht digitaal bevestigen. Dat komt door een wijziging in het systeem van de inschrijvingen.

Sinds januari 2024 is het Centraal Inschrijvingsregister (CIR) voor sociale woningen in Vlaanderen actief. Met de introductie van een digitaal systeem om op de wachtlijst voor sociale woningen te komen, betekent dat meteen ook het einde voor de inschrijvingen op papier. Als je al op de wachtlijst stond voor een sociale woning, ontving je rond 18 maart normaal een brief waarin wordt gevraagd om je inschrijving binnen de 30 dagen online te actualiseren en te valideren. STAPPENPLAN

Na ontvangst van de brief (ontvangen van Woonboog), heb je 30 dagen de tijd om dit in orde te brengen. Hierna volgen 2 belangrijke stappen:

  • STAP 1: Om toegang te krijgen tot het CIR, log je in op het platform via de Itsme-app of met je ID-kaart en pincode. Als je liever niet met Itsme werkt, kun je ook inloggen met een kaartlezer. Zorg ervoor dat je de juiste pincode van je ID-kaart kent. Als je die bent vergeten, kun je een nieuwe code aanvragen bij de dienst burgerzaken na het maken van een afspraak. Je kunt deze stap nu al uitvoeren.

  • STAP 2: Bevestig je dossier in het platform en upload indien nodig de vereiste documenten. Het centraal inschrijvingsregister zal naar verwachting vanaf 18 maart beschikbaar zijn. Binnenkort ontvang je een brief van Woonboog met meer informatie. Je hebt dan een maand de tijd om dit in orde te maken.

Heb je hier hulp bij nodig?

Alle extra vrije inloop-momenten op een rijtje:

Dag

Tijdstip

Adres

Woensdag 17 april

Van 9 tot 11:30 uur

’t Margrietje

Kerkstraat 3 te Tielen

Woensdag 17 april

Van 14 tot 17 uur

Tempelhof

Bisschopslaan 1 te Beerse

Donderdag 18 april

Van 9 tot 11.30 uur

Bibliotheek

Pastorijstraat 8 te Kasterlee

Donderdag 18 april

Van 9 tot 12 uur

Welzijnsonthaal (zaal Joker)

Stationsstraat 80 te Turnhout

Donderdag 18 april

Van 13.30 tot 16.30 uur

T’Antwoord

Otterstraat 114 te Turnhout

Vrijdag 19 april

Van 9 tot 12 uur

Bibliotheek

Sint-Bavostraat 3 te Oud-Turnhout

Maandag 22 april

Van 16 tot 19 uur

Bibliotheek

Schoolstraat 25 te Lichtaart

Donderdag 25 april

Van 9 tot 12 uur

Van 13 tot 16 uur

Oude OCMW-gebouw

Kerkstraat 22 te Lille


Comments


bottom of page