top of page

Isoleer nu je huurwoning!Verhuur je een woning zonder dakisolatie en/of met enkele beglazing? Of woon je erin? Dan is het nu het moment om actie te ondernemen. De Vlaamse overheid geeft met de huur-en isolatiepremie immers extra subsidies en er wordt zelfs ondersteuning geboden bij de uitvoering van de werken.


Vanaf 1 januari 2020 mag een woning zonder dakisolatie eigenlijk niet meer worden verhuurd en worden er strafpunten gegeven voor woningen met enkele beglazing. Het gevolg kan zijn dat de woning ongeschikt wordt verklaard.


Maar met de huur- en isolatiepremie kan men een belangrijk deel van de investeringskosten uitsparen: tot 20 euro per m² dakisolatie, 12 euro per m² spouwmuurisolatie en tot 85€ per m² beglazing.


Een projectpromotor zorgt dat de eigenaar op zijn beide oren kan slapen. Hij legt contacten met aannemers en zorgt voor offertes, volgt de isolatiewerken op en helpt bij de administratieve kant van de zaak. Zoek hier een projectpromotor.


Opgelet: er gelden wel degelijk een aantal voorwaarden. Deze kan je terugvinden op de website van de huur-en isolatiepremie of loop even langs bij het loket van de dienst Wonen Stadsregio Turnhout.

Commentaires


bottom of page