top of page

Help jij zaterdag 16 oktober mee als vrijwilliger met de heropbouw in Prayon?1 dorp - 1000 handen

In juli lieten overstromingen een spoor van vernieling na in het zuiden van België. De menselijke en materiële tol was bijzonder zwaar. Zonder hulp van vrijwilligers zal het herstel van lokale gemeenschappen, huishoudens en natuur nog jaren duren.


Het initiatief '1.000 handen' engageert zich om het dorp Prayon, een deelgemeente van Trooz in de provincie Luik, te helpen bij de wederopbouw. Prayon ligt langs de rivier de Vesder en vele huizen zijn er nog onbewoonbaar. Ook de sport- en gemeenschapshal en de gemeentelijke administratie raakten zwaar beschadigd.


Vrijwilligers en bedrijven uit Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar willen samen met de vier gemeentebesturen herstellen wat het water heeft vernield. Een unieke samenwerking met een structurele aanpak onder het motto ‘1 dag, 1 jaar, 1.000 handen’.


Het startschot van de actie wordt gegeven op zaterdag 16 oktober. Het doel is om met minstens 500 vrijwilligers uit Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar naar Prayon te trekken. Daarna wordt er nog flink doorgewerkt om Prayon hopelijk op één jaar tijd te herstellen.


De gemeentelijke diensten van Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar doen voorbereidende werken en pakken de omgeving aan.


Help mee als vrijwilliger op zaterdag 16 oktober

Ben je handig of sterk, schuilt er een poetstalent in je of heb je een ander talent? Schrijf je in als vrijwilliger en ga zaterdag 16 oktober mee op pad met de ruim-, poets-, opbouw-, herstel- of schilderploeg. Voor iedereen is er wel een taak(je)!


Doneer

Wil je helpen door materiaal te doneren? Laat het weten. Of wil je de actie financieel steunen? Ook dat is mogelijk. Stort jouw gift op rekeningnummer BE98 0688 9546 2193 met vermelding ‘1000 Handen’.


Wil je graag vrijwilliger worden, doneren of meer informatie? Neem dan een kijkje op www.1000handen.beComments


bottom of page