top of page

‘Week van de opvoeding’ focust op uitdagingen coronatijdperk

Elk jaar van 16 tot 23 mei laten de vier gemeenten van Huis van het Kind stadsregio Turnhout tijdens de ‘week van de opvoeding’ het licht schijnen op het thema 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf.


Schepen Rommy Swinnen (Beerse) licht toe: “Iedereen die kinderen onder hun vleugels neemt, wil er voor zorgen dat deze kids opgroeien in een warme en positieve omgeving. In teken van COVID19 hebben we dit jaar thema’s gekozen die het werkveld aangaf als waardevol. Vanuit het werkveld vernemen we dat opvoeden tijdens COVID19 uitdagingen met zich meebrengt. Onze gezinnen moesten het afgelopen jaar veel tijd met elkaar doorbrengen. Dat brengt spanningen met zich mee.”


“Zo is het niet altijd te begrijpen waarom de kinderen uren aan een stuk gamen. Of is het lastig als je pas hebt besloten te scheiden en je daarover afspraken moet maken tijdens corona. Of kan je soms moeilijk rust brengen in je gezin waardoor iedereen op de toppen van zijn tenen loopt. We hebben een bevraging gedaan naar welke actuele opvoedingsvraagstukken er vooral leven bij gezinnen. Hieruit selecteerden we vier thema’s.” zegt Tinne Wouters (schepen Vosselaar).


Jan Van Otten (schepen Turnhout) vult aan: “Omdat we geen fysieke activiteiten kunnen organiseren, heeft Huis van het Kind samen met de gezinsbond en de vier bibliotheken een online programma in elkaar gestoken. Vier auteurs komen vertellen over één van de gekozen opvoedingsthema’s waar ze een boek over schreven. Op die manier willen we iedereen met kinderen onder hun vleugels, ondersteunen."


“De auteurs brengen eerst hun verhaal en daarna zal iemand uit het werkveld nog concrete tips en tricks geven over het thema van die avond.” zegt Liesbet Dierckx (schepen Oud-Turnhout). “We hopen zo spanningen binnen gezinnen mee te ondervangen en hen zo goed mogelijk te ondersteunen. Deelnemen is gratis en gemakkelijk vanuit je gezellige zetel. Maar je moet wel even vooraf inschrijven.”


Aanbod lezingen (telkens van 20:00 tot 22:00 uur)

Inschrijven:

Facebook:


Comments


bottom of page