top of page

Infomarkt fietsvriendelijke zone

Fietsen tussen Turnhout, Vosselaar, Beerse en Lille via een fietsvriendelijke zone

We werken aan een fietsvriendelijke verbinding van Turnhout over Vosselaar en Beerse tot Wechelderzande (Lille) en Malle. De eerste plannen zijn hiervoor uitgetekend.



Infomarkt - februari 2024

De plannen van de fietsvriendelijke zone kan je tijdens de hele maand februari bekijken in de Glazenstraat van het gemeentehuis in Vosselaar - Cingel 7.

Je kan hier terecht tijdens de openingsuren.

Op maandagavond 5 februari was een medewerker aanwezig die meer info gaf bij de plannen. Het je dit gemist, en heb je nog een vraag? Neem contact op met Karolien Van den Broeck of Magali Decloedt


Hoe wordt de fietsvriendelijke zone gerealiseerd? 

  • Er komen fietsverbindingen die de ring van Turnhout veilig kruisen, via een tunnel of veilige, conflictvrije verkeerslichten zonder hiervoor te moeten omrijden. 

  • In de woonwijken langs de fietsvriendelijke zone verlagen we de snelheid waar mogelijk en wenselijk, en nemen we maatregelen om het doorgaand verkeer eruit te halen. 

  • In de groengebieden waar de fietsvriendelijke zone doorloopt (bijvoorbeeld het groengebied tussen de Stoksebaan in Vosselaar met de Oude Beersebaan in Turnhout) zorgen we ervoor dat je er comfortabel en veilig kan fietsen en wandelen. 


De fietsvriendelijke zone is een realisatie in uitvoering van het mobiliteitsplan. Je vindt ze allemaal terug op deze kaart. Klik op 'zoom voor meer detail' om alle concrete acties te bekijken. 



bottom of page