top of page

Hoe scoort jouw dak voor zonne-energie?

Bijgewerkt op: 27 aug. 2019


Overweeg je de installatie van zonnepanelen of een zonneboiler? Bekijk zeker eens de zonnekaart: je komt te weten of je dak geschikt is.


De website werkt erg eenvoudig. Je geeft je adres in en vervolgens berekent de toepassing welk deel van je dak in aanmerking komt voor de installatie van zonnepanelen of een zonnecollector. Je krijgt tegelijkertijd een berekening van de mogelijke opbrengst en de terugverdientijd. Dat is de tijd die nodig is om de investering terug te verdienen door de kosten die je uitspaart op je energiefactuur. Je kan op de website bovendien een lijst vinden van erkende installateurs.


Let op: de zonnekaart geeft enkel een mogelijke indicatie of je dak geschikt zou kunnen zijn. Je dak moet uiteraard voldoende stabiel en geïsoleerd zijn. Ook houdt de zonnekaart geen rekening met bomen of andere schaduwelementen. Ga daarom in zee met een firma die vooraf ter plaatse komt om de situatie te bekijken. En we raden aan om minstens een aantal offertes op te vragen, zodat je de prijzen en de materialen met elkaar kan vergelijken.

Yorumlar


bottom of page