top of page

Goed Plan helpt Turnhoutse verhuurders bij renovatie

Ben jij een verhuurder van een pand in Turnhout? Is jouw verhuurwoning aan vernieuwing toe? Weet je niet hoe je het moet aanpakken? Wat moet er allemaal gebeuren en wat dan eerst? Hoe ziet het kostenplaatje eruit? En wat met de zittende huurder tijdens de werken?


Het zijn zo'n vragen die Goed Plan samen met jou wil oplossen met behulp van een gratis begeleidingstraject.


Wat is Goed Plan?

Goed Plan is een project om eigenaars van een huurwoning in Turnhout te begeleiden bij allerhande werken. Van kleine werken die al lang blijven liggen tot een grondige renovatie die zich al jaren opdringt. Goed Plan ondersteunt de verhuurder bij de uitvoering van de werken tot de huurwoning voldoet aan de vereisten voor het behalen van een conformiteitsattest. Goed Plan is een initiatief van Samenlevingsopbouw Antwerpen in samenwerking met Kamp C en verschillende lokale besturen.


Goed Plan biedt gratis begeleiding aan verhuurders

Iedereen weet dat verbouwen niet simpel is. Zelfs een kleine klus is soms al een uitdaging! Vaak schuiven we de werken voor ons uit. Bij Goed Plan weten we dat je als verhuurder best wel wat hulp kan gebruiken om de werken aan te pakken. Goed Plan begeleidt jou hierin gratis en helpt je met:

  • oplijsten van mogelijke werken

  • bepalen van prioriteiten

  • opvragen en beoordelen van offertes

  • bekijken van financiering en premies

  • adviesverstrekking bij de werken


Goed Plan in Turnhout: verplicht conformiteitsattest

De stad Turnhout kiest ervoor om elke huurwoning tegen 2030 te controleren, en maakte daarom het conformiteitsattest verplicht (https://www.turnhout.be/conformiteitsattest).

Woningen die aan de minimale kwaliteitsnormen voldoen, krijgen zo’n attest. Woningen die nog niet in orde zijn, moeten hersteld worden.


Voor eigenaars die een pand willen herstellen en daarbij extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld gespecialiseerd advies of extra begeleiding, onderzoekt het stadsbestuur hoe ‘ontzorging’ kan geïntegreerd worden in haar werking. Daarom kiest Stad Turnhout ervoor om de krachten te bundelen met Samenlevingsopbouw en Kamp C en zo ‘Goed Plan’ verder te ontwikkelen als proefproject voor de nieuwe aanpak.

 

Ben je (kandidaat)-verhuurder van een woning in Turnhout?

En wil je meer weten over Goed Plan?

Lees dan zeker alle informatie op deze website: https://www.goedplan.be/.


Of neem contact op met Leen Smets die jou alles kan vertellen over Goed Plan:

Leen Smets (Opbouwwerker Energie & Woonkwaliteit, Samenlevingsopbouw) leen.smets@samenlevingsopbouw.be 0472 39 27 87 014 63 31 91

Comments


bottom of page