top of page

Energiepremies en leningen in 2021

Bijgewerkt op: 22 jan. 2021

Energiepremies: alles wat je moet weten in 2021

Fluvius, de Belgische netbeheerder van elektriciteit en aardgas, heeft sinds 1 januari 2021 de premie voor dak- of zoldervloerisolatie die je zelf hebt aangebracht, geschrapt. Hiervoor kan je geen premie meer aanvragen. De premie voor dak- en zoldervloerisolatie die aangebracht is door een aannemer blijft wel gelden.


Enkele premies zullen verhoogd worden. Zo kan je vanaf januari 2021 een hogere premie ontvangen voor het plaatsen van nieuwe beglazing. Deze stijgt van 8 euro/m2 in 2020 naar 16 euro/m2. Het plaatsen van buitenmuurisolatie wordt in 2021 ook interessanter. Indien je de buitenmuur langs de buitenzijde isoleert, ontvang je met de premie 30 euro/m2 in plaats van 15 euro/m2 in 2020.


De netbeheerder lanceert in 2021 bijkomend nog nieuwe premies. Vanaf 1 januari 2021 kan je gebruik maken van een eenmalige premie voor het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast kan je een labelpremie (ook gekend als EPC-premie) aanvragen.


Check zeker de website van Fluvius voor meer informatie.


Wil je isoleren? Gebruik de calculators en tools van Fluvius

Ben jij op zoek naar de beste dak-, vloer-, raam- of muurisolatie? Zoek je naar de exacte hoeveelheid en de aangewezen dikte? Gebruik dan de handige calculators van Fluvius. Je kan daarmee simulaties uitvoeren en deze met elkaar vergelijken. Daarnaast krijg je ook telkens een overzicht van mogelijke premies voor isolatie van je woning. Interessant dus.

Dit moet je weten over de energielening in 2021

De energielening is een lening van de Vlaamse overheid die je via de dienst Wonen Stadsregio Turnhout kan aanvragen. Je kan een energielening aanvragen als je in je woning werken gaat uitvoeren om energie te besparen, bijvoorbeeld door isolatie aan te brengen, hoogrendementsglas te plaatsen of door een oude stookketel te vervangen.


Voor de prioritaire doelgroep blijft de gekende energielening aan 0% bestaan. Het maximumbedrag dat deze groep kan lenen is 15.000 euro.

De energielening aan 1% voor niet-commerciële instellingen en coöperatieve vennootschappen wordt aangepast naar een lening van 0%. Deze energielening kan gebruikt worden door bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen, vzw's,... .


Tot slot zal er in 2021 een nieuw aanbod zijn, de energielening+. Meer concrete informatie volgt hierover later nog. Hou zeker onze website in de gaten.


 

Meer info?

De dienst Wonen Stadsregio Turnhout zoekt graag samen met jou naar de antwoorden op jouw vragen.

Mail je vraag naar wonen@stadsregioturnhout.be of bel hen op het nummer 014 44 33 95.

Yorumlar


bottom of page