top of page

Noodopvang kinderen voor 9 tot 13 november

Bijgewerkt op: 4 nov. 2020

Zoals je wellicht al via de scholen en de media hebt vernomen, wordt de herfstvakantie verlengd tot en met zondag 15 november voor alle scholen - basis-, secundair-, deeltijds kunst- en volwassenenonderwijs. De scholen openen normaal terug de deuren op maandag 16 november.


NOOD-opvang?

De algemene regel is: ouders vangen kinderen thuis op. Maar voor sommige ouders is dat niet mogelijk. Daarom wordt er voor deze mensen NOOD-opvang georganiseerd in de vier gemeenten voor maandag 9, dinsdag 10, donderdag 12 en vrijdag 13 november.

Op 11 november is het een feestdag. Dan zijn de kinderopvanglocaties gesloten.


Hieronder vind je alle informatie per gemeente die je als ouder nodig hebt om te komen tot een geschikte oplossing.

 

BEERSE (woonachtig of naar school gaan)

Het Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) in Beerse biedt samen met de dienst sport noodopvang aan. Dit wordt aangeboden onder heel specifieke voorwaarden en met duidelijke voorrangsregels.


Volgende kinderen krijgen voorrang:

 1. Kinderen van ouders die werken in de zorg en niet van thuis uit kunnen werken (ziekenhuizen, rusthuizen, kinderopvang, thuisverpleging, …). Als ouder bezorg je ons een attest van je werkgever waarop vermeld staat dat je in de zorg werkt en niet kan thuiswerken.

 2. Kinderen van ouders die werkzaam zijn in de essentiële sector en die niet van thuis uit kunnen werken. Als ouder bezorg je ons een attest van je werkgever waarin staat dat jouw aanwezigheid op de werkvloer vereist is.

 3. Kinderen uit de kansengroepen.

Kinderen waarvan één van beide ouders van thuis uit kan werken, worden thuis opgevangen.


Opvangbubbels IBO

Aan de hand van het aantal inschrijvingen zal bepaald worden hoe en waar de noodopvang zal georganiseerd worden. We proberen in de mate van het mogelijke te vermijden dat kinderen uit verschillende schoolbubbels met elkaar in contact komen.


Inschrijven IBO

 1. Tot ten laatste donderdag 5 november via mail naar ibo@beerse.be.

 2. Attest: bij de inschrijving voeg je het attest van je werkgever toe zoals vermeld bij de voorrangsregels.

 3. Vragen? Voor verdere vragen kan je contact opnemen met IBO via het telefoonnummer 014 68 81 33 of e-mail: ibo@beerse.be.

 

Oud-Turnhout (woonachtig of naar school gaan)

De opvang zal doorgaan op Stekelbees, met uitbreiding van een aantal ruimtes van Basisschool Salto.


Kinderen van ouders die geen andere opvangmogelijkheid hebben, of kinderen uit kwetsbare gezinnen zijn welkom op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens tussen 7u00 - 18u00.


Inschrijven:

 1. Tot ten laatste vrijdag 6 november (23u59)

 2. Via google formulieren: voor maandag 9 en dinsdag 10 november gebruik je dit formulier: https://forms.gle/3kPm4fLwmodZCfZV6. En voor donderdag 12 en vrijdag 13 november gebruik je dit formulier: https://forms.gle/JoVNRBKxqNbfJYqw7

 3. Je kan telkens voor 1 kind het formulier invullen. Voor meerdere inschrijvingen open je het formulier telkens opnieuw.

 4. Vragen? Voor verdere vragen kan je contact opnemen met Stien Aerts via mail: stien.aerts@oud-turnhout.be.

 

Turnhout (woonachtig of naar school gaan)

Er is een beperkt aantal opvangplaatsen voorzien op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08u00 - 18u00.


Volgende kinderen krijgen voorrang:

 1. Kinderen van ouders die in een essentieel beroep uitoefenen

 2. Kinderen van ouders die werken in een cruciale sector

Oproep om eerst alle andere mogelijkheden te verkennen en alleen een beroep op de opvang te doen als het écht niet anders kan.


Inschrijven:

Vanaf woensdag 4 november 2020 om 08.00 uur via dit inschrijvingsformulier https://www.turnhout.be/noodopvang

 

VOSSELAAR (woonachtig of naar school gaan)

Er is een beperkt aantal plaatsen voorzien: beide locaties gaan open, maar er kan maar een beperkt aantal kinderen opgevangen worden.


Volgende kinderen krijgen voorrang:

 1. Kinderen van ouders die werken in de zorg en niet van thuis uit kunnen werken (ziekenhuizen, rusthuizen, thuisverpleging, ....). Je bezorgt ons een attest van je werkgever dat je in de zorg werkt en niet kan thuiswerken. Beide ouders dienen dergelijk attest te bezorgen. Bij alleenstaande ouders volstaat vanzelfsprekend één attest.

 2. Kinderen van ouders die werkzaam zijn in de essentiële sectoren en die niet van thuis uit kunnen werken. Als ouder bezorg je ons een attest van je werkgever waarin staat dat jouw aanwezigheid op de werkvloer vereist is. Beide ouders dienen een attest te bezorgen. Bij alleenstaande ouders volstaat vanzelfsprekend één attest.

Kinderen waarvan één van beide ouders kan thuiswerken, worden thuis opgevangen.


Alternatieven:

Andere mogelijkheden zijn: één van beide ouders neemt vakantie, één van beide ouders vraagt technische werkloosheid aan, de kinderen kunnen terecht bij familie, ...


Inschrijven

 1. Tot ten laatste woensdag 04/11/2020 via mail naar kinderopvang@vosselaar.be.

 2. Attest: bij jouw inschrijving voeg je de nodige werkgeversattesten toe zoals vermeld bij de voorrangsregels.

 3. Toewijzing plaats: de aanvragen worden verwerkt en u krijgt ten laatste donderdag 05/11/2020 een antwoord of uw kind naar de opvang kan komen. Wij behandelen de aanvragen volgens bovenvermelde voorrangsregels.

 4. Vragen? Voor verdere vragen kan je contact opnemen met Seppe Van Beek via mail: seppe.vanbeek@vosselaar.be.

Comentarios


bottom of page