Zorgeloos verhuren

 

Infoavond

Dinsdagavond 12 maart 2019 - 19.30 uur - Turnhout

zorgeloos verhuren

Op dinsdagavond 12 maart 2019 organiseert Wonen Stadsregio Turnhout een informatieavond voor verhuurders in de aula van Europeion, Campus Blairon in Turnhout.

Toekomstgericht wordt er heel wat verwacht van jou als (potentiële) eigenaar-verhuurder. Zie je het bos niet meer tussen de bomen van alle nieuwe regels die er opgelegd worden? Wonen Stadsregio Turnhout wil hierin graag duidelijkheid geven. De gemeenten van de stadsregio vinden het belangrijk dat de bestaande huurwoningen verhuurd kunnen worden en willen eigenaars ondersteunen bij het verhuren van hun woning.

Daarom organiseert Wonen Stadsregio Turnhout een informatieavond voor iedereen die een woning of appartement verhuurt of overweegt dat te gaan doen.

Op deze infoavond zijn er verschillende sprekers die je kunnen informeren, begeleiden en ondersteunen bij het verhuren van jouw woning.

Inhoud

 

1. Huren/verhuren en het nieuw Vlaams Woninghuurdecreet

Claire De Cock, Directeur juridische dienst Verenigde Eigenaars, vertelt je meer over de nieuwe Vlaamse huurwetgeving. 

 

2. Normen woningkwaliteit en het conformiteitsattest

Wonen Stadsregio Turnhout vertelt je meer over de normen van woningkwaliteit en het conformiteitsattest (dat verplicht wordt in Turnhout). In Turnhout volgt er opnieuw een proefproject 'Goed Plan'. Goed Plan zal verhuurders begeleiden met het uitvoeren van (energetische) renovatiewerken. 

 

3. Dienstverlening voor verhuurders

Er zijn verschillende organisaties die verhuurders ondersteunen bij het verhuren van huurwoningen. Enkele organisaties lichten hun werking en dienstverlening toe: Verenigde Eigenaars, Sociaal Verhuurkantoor Noorderkempen en uiteraard Wonen Stadsregio Turnhout.

 

Praktische informatie

  • Dinsdag 12 maart 2019 om 19.30 uur
  • Locatie: Aula op de eerste verdieping van Europeion (Campus Blairon, 2300 Turnhout)
  • Toegang is gratis

 

Alle presentaties van de vorige infoavond in 2018 kan je hieronder downloaden.