WoonLabo: Over wonen in de toekomst

 

Stadsregio Turnhout profileert zich als een woonregio die ‘veelzijdig wonen’ promoot. De ruimtelijke kansen en mogelijkheden worden hierbij nauw bekeken. Uit de bevolkingsprognoses blijkt dat het aantal inwoners in de stadsregio zal stijgen. Hierdoor krijgen nieuwe woonvormen en verdichting een plaats op de agenda. Onder de titel 'WoonLabo' wil de stadsregio verschillende doelgroepen stimuleren om te experimenteren rond nieuwe woon- en leefconcepten. WoonLabo is een initiatief van Stadsregio Turnhout in samenwerking met AR-TUR en Kamp C. In het project wordt er verder samengewerkt met de Universiteit Antwerpen en Universiteit Hasselt. WoonLabo wordt ondersteund door Provincie Antwerpen en Wonen-Vlaanderen.

 

Programma 2017:

Boek het WoonSalon en maak kans op een deelnemersprijs!

Wonen in de toekomst, wat betekent dat voor mij?

Ken jij verenigingen die nog op zoek zijn naar boeiende activiteiten rond maatschappelijke uitdagingen en wonen? Of ken jij mensen uit jouw buurt die samen willen nadenken over het wonen en leven in de toekomst?

Boek dan gratis het WoonSalon en wij komen met een plezant interessant spel tot bij jouw thuis, jouw buurt of jouw vereniging!

Het spel zoekt samen met jou en de andere deelnemers een antwoord op de vraag: ‘Wonen in de toekomst, wat betekent dat voor mij?’. Het is een gezellig en interessant spel met heel wat weetjes over de toekomstige maatschappelijke uitdagingen en de link naar leven en wonen in de toekomst in stadsregio Turnhout.

Meer info en/of boekingen? bel of mail naar Hanne Jacobs (0497/18.65.51 of hanne.jacobs@stadsregioturnhout.be).

 

Lezingenreeks Duurzame toekomst voor de Kempen

Wat is de ruimtelijke staat van de Kempen? En wat zijn de uitdagingen voor een duurzame toekomst? Het nieuwe Witboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen schetst het kader voor ruimtelijke ontwikkeling in de komende decennia. Kunnen de Kempen opnieuw experimenteergrond zijn?

In deze lezingenreeks schijnen AR-TUR en Kamp C het licht op vier thema's: mobiliteit, energielandschappen, dorpsarchitectuur en open ruimte. Hiermee openen de twee partners het debat in de Kempen. Als opmaat naar de KEMPENATLAS die AR-TUR in september 2017 presenteert. De lezingen vinden telkens plaats bij Kamp C in Westerlo.

- dinsdag 14 maart: nieuwe kansen voor mobiliteit;

- dinsdag 18 april: hernieuwbaar energielandschap;

- dinsdag 16 mei: duurzame dorpsarchitectuur;

- dinsdag 13 juni: veerkrachtige open ruimte.

Voor meer informatie klik hier.

 

Afgelopen voorjaarsprogramma WoonLabo Turnhout

'Bouw mee aan de toekomst van jouw buurt'

Van januari tot april 2017 was het WoonLabo actief in Turnhout. Samen met de bewoners en andere geïnteresseerden bogen we ons over de buurt en de omgeving van volgende straten: Bentelstraat, Boomgaardstraat, Klinkstraat, Lentebloesemstraat, Nieuwstad, Oranjemolenstraat, Otterstraat en Steenweg op Mol. We dachten samen na over de toekomst van deze buurt. Binnenkort kan je het volledige verslag hiervan nalezen op deze webiste!

 

 

Afgelopen activiteiten:

 • wijk voor één dag;
 • dag van de architectuur;
 • open trefmoment Stadsregio Turnhout;
 • tentoonstelling DICHTER WONEN, RUIMER LEVEN;
 • woonSalon Vosselaar;
 • woonSalon onderwijs;
 • woonSalon Oud-Turnhout;
 • architectenadvies Oud-Turnhout;
 • MIJN WIJK: samen toekomstscenario's schrijven;
 • MIJN WIJK: samen bouwen aan de toekomstwijk.
 • Wandeling door jouw buurt (WoonLabo Turnhout)
 • De toekomst van buurten in dorps- en stadskernen (WoonLabo Turnhout)

 

Je vindt onderaan deze pagina, bij documenten, meer informatie over de afgelopen activiteiten.