VERHUURDER

Het Loket Wonen&Energie ondersteunt jou als verhuurder bij allerhande vragen. Lees hieronder meer over de diensten en producten. Wil je meer info? Je kan een afspraak maken op het nummer 014 44 33 95 of via mail wonen@stadsregioturnhout.beVanaf 1 juli zijn we telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 08.30u tot 12.30u en maandagnamiddag van 13.30u tot 16.00u.

Sociale huisvesting

Sociaal verhuurkantoor (SVK) De Noorderkempen is een erkende organisatie die kwaliteitsvolle woningen en appartementen huurt op de private huurmarkt en die vervolgens voor een redelijke huurprijs verder verhuurt aan personen met een bescheiden inkomen.

Wil je hierover meer lezen? Check dan zeker de website van SVK Noorderkempen.

Woningkwaliteit

Elke woning of kamerwoning die je in Vlaanderen verhuurt, moet aan bepaalde minimale kwaliteitsnormen voldoen. Wanneer een woning of kamerwoning niet aan deze normen voldoet, kan de burgemeester de woning ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaren. Als je een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet, ben je in principe strafbaar.

 

Waaraan moet een woning nu eigenlijk voldoen?

Op de website van Wonen-Vlaanderen kan je hierover meer informatie terugvinden. Ook deze folder kan je op weg helpen. 

Conformiteitsattest

Je kan als eigenaar je huurwoning laten onderzoeken. Als de woning conform de minimale normen is, levert de gemeente een conformiteitsattest af. Het conformiteitsattest is in principe 10 jaar geldig. 


In Turnhout is een conformiteitsattest verplicht, in de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout en Vosselaar niet. Heb je een woning in Turnhout en wil je wat meer informatie over het verplicht conformiteitsattest? Neem dan zeker een kijkje op de website.

Huur- en isolatiepremie

De huur-en-isolatiepremie is een extra hoge premie voor dakisolatie, nieuwe beglazing of spouwmuurisolatie in slecht geïsoleerde huurwoningen. Een projectpromotor begeleidt de huurder en de verhuurder bij de voorbereiding en de uitvoering van de werken.

Renovatiepremie

De Vlaamse renovatiepremie is voor grotere werken in de woning: nieuw dak, nieuwe ramen en deuren, grote ruwbouwwerken... Een belangrijke voorwaarde is wel dat je op de aanvraagdatum voor minstens 9 jaar verhuurt aan een sociaal verhuurkantoor (SVK). Lees hierover meer op de website van de Vlaamse overheid.

Leegstand

De gemeenten van de stadsregio streven ernaar langdurige leegstand, verwaarlozing en verkrotting van woningen te voorkomen. Lees hier meer.

Terug naar vorige pagina

Algemene contactgegevens

  • e-mail: wonen@stadsregioturnhout.be

  • Tel: +32 14 44 33 95 (maandag tot vrijdag van 08.30u - 12.30u en maandgnamiddag van 13.30u - 16.00u)