top of page

VERHUURDER

Het Loket Wonen & Energie ondersteunt jou als verhuurder bij allerhande vragen. Lees hieronder meer over de diensten en producten. 

Sociale huisvesting

Ben je eigenaar van een huis of appartement dat je wenst te verhuren? Steek je veel tijd en energie in het beheer van dit pand of schrikken de mogelijke gevolgen van moeilijke huurders jou af? Dan is verhuren aan Woonboog een prima oplossing.

Woonboog huurt woningen op de private markt, om ze vervolgens onder te verhuren aan woonbehoeftigen die ingeschreven staan op de wachtlijst van Woonboog. 

Wil je hierover meer weten? Check dan zeker de website van Woonboog.

Woningkwaliteit

Elke woning of kamerwoning die je in Vlaanderen verhuurt, moet aan bepaalde minimale kwaliteitsnormen voldoen. Wanneer een woning of kamerwoning niet aan deze normen voldoet, kan de burgemeester de woning ongeschikt en/of onbewoonbaar verklaren. Als je een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet, ben je in principe strafbaar.

 

Waaraan moet een woning nu eigenlijk voldoen?

Op de website van Wonen in Vlaanderen kan je hierover meer informatie terugvinden. Ook deze folder kan je op weg helpen. 

Conformiteitsattest

Je kan als eigenaar je huurwoning laten onderzoeken. Als de woning conform de minimale normen is, levert de gemeente een conformiteitsattest af. Het conformiteitsattest is in principe 10 jaar geldig. 

 

In Turnhout is een conformiteitsattest verplicht, in de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout en Vosselaar niet. Heb je een woning in Turnhout en wil je wat meer informatie over het verplicht conformiteitsattest? Neem dan zeker een kijkje op de website.

Huur- en isolatiepremie

De huur-en-isolatiepremie is een extra hoge premie voor dakisolatie, nieuwe beglazing of spouwmuurisolatie in slecht geïsoleerde huurwoningen. Een projectpromotor begeleidt de huurder en de verhuurder bij de voorbereiding en de uitvoering van de werken.

Leegstand

De gemeenten van de stadsregio streven ernaar langdurige leegstand, verwaarlozing en verkrotting van woningen te voorkomen. Lees hier meer.

Mijn VerbouwLening

Vanaf 1 september 2022 kan je Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie.

 

Voor inhoudelijke vragen surf je best naar www.mijnverbouwlening.be.

Wil je graag Mijn VerbouwLening aanvragen, vind je hier nodige informatie. 

Mijn VerbouwPremie

Vanaf 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest. 

 

Je kan wel alle informatie over Mijn VerbouwPremie terugvinden op deze website: www.mijnverbouwpremie.be

Terug naar vorige pagina

Dienst Wonen & Energie

  • e-mail: wonen(at)kordia.be

  • Tel: +32 14 44 33 95

    • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur

    • woensdag van 13.30 - 16.00 uur

bottom of page