Stadsregio in Cijfers

Stadsregio Turnhout lanceert platform 'Stadsregio in Cijfers'

Naast wonen, mobiliteit en zorg is 'Stadsregio in Cijfers' één van de resultaten van deze samenwerking in de Stadsregio. Via de online tool kan iedereen op een heel gemakkelijke manier interessante data over allerhande levensdomeinen in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar opvragen, analyseren, verspreiden en presenteren.

Lancering Stadsregio in Cijfers

Een schat aan informatie

Op 'Stadsregio in Cijfers' kan je diverse indicatoren, statistieken en data vinden over je stad of wijk. 

Deze site is een samenwerking tussen Team Stedenbeleid van het Vlaams Agentschap Binnenlands Bestuur, Provincies in Cijfers, de Vlaamse Centrumsteden en de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar.  

Dankzij deze samenwerking kan je hier op één centrale plaats een schat aan informatie vanuit verschillende bronnen eenvoudig visualiseren. 

Dashboard

Het dashboard geeft per thema een aantal kerncijfers weer voor de gemeenten van de stadsregio. U kunt gegevens opzoeken voor een gemeente en de stadsregio. U kunt hierbij de gegevens vergelijken met een andere gemeente en/of de stadsregio. Deze keuze wordt gemaakt via het keuzebalkje bovenaan het dashboard. 

De link naar het dahboard: https://stadsregioturnhout.incijfers.be/dashboard/ 

dashboard stadsregio in cijfers

Databank

Als u dieper in de cijfers wilt duiken, kunt u naar onze volledige databank surfen. In onze databank kunt u zelf gegevens selecteren en hierbij ook aanduiden voor welke gebieden, perioden en op welke manier u de gegevens wilt presenteren.

Databank stadsregio in cijfers

De link naar de volledige databank: https://stadsregioturnhout.incijfers.be/jive/ 

De link naar handleiding voor de databank: https://support.swing.eu/handleiding/jive/