Stadsregio in Cijfers

Stadsregio Turnhout lanceert platform 'Stadsregio in Cijfers'

Naast wonen, mobiliteit en zorg is 'Stadsregio in Cijfers' één van de resultaten van deze samenwerking in de Stadsregio. Via de online tool kan iedereen op een heel gemakkelijke manier interessante data over allerhande levensdomeinen in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar opvragen, analyseren, verspreiden en presenteren.

Lancering Stadsregio in Cijfers

Een schat aan informatie

'Stadsregio in Cijfers' is een laagdrempelig, erg gebruiksvriendelijk en visueel aantrekkelijk platform voor omgevingsinformatie. Wie dieper in de cijfers wil duiken, vindt rechtstreeks de weg naar tal van databanken. Je kan bovendien gegevens uit verschillende buurten in de stadsregio met elkaar vergelijken. Je kan zelf je cijfers samenstellen, statistieken en kaarten genereren. Dit maakt dat 'Stadsregio in Cijfers' voor tal van doelgroepen een waardevol instrument is. 

Dashboard

Het dashboard geeft per thema een aantal kerncijfers weer voor de gemeenten van de stadsregio. U kunt gegevens opzoeken voor een gemeente en de stadsregio. U kunt hierbij de gegevens vergelijken met een andere gemeente en/of de stadsregio. Deze keuze wordt gemaakt via het keuzebalkje bovenaan het dashboard. 

De link naar het dahboard: https://stadsregioturnhout.incijfers.be/dashboard/ 

dashboard stadsregio in cijfers

Databank

Als u dieper in de cijfers wilt duiken, kunt u naar onze volledige databank surfen. In onze databank kunt u zelf gegevens selecteren en hierbij ook aanduiden voor welke gebieden, perioden en op welke manier u de gegevens wilt presenteren.

Databank stadsregio in cijfers

De link naar de volledige databank: https://stadsregioturnhout.incijfers.be/jive/ 

De link naar handleiding voor de databank: https://support.swing.eu/handleiding/jive/