top of page

Wijkwerkers op post aan triagecentrum

Wijkwerkers op post aan het triagecentrum in Turnhout

Sinds juli zijn onze wijkwerkers aan de slag in het triagecentrum in Turnhout.

Je vindt de wijkwerkers hier elke zaterdag en zondag van 8.00 uur tot 20.00 uur, waar ze instaan voor het onthaal van de patiënten.


Al zeker tot en met eind september gaan zij hier ondersteuning blijven bieden.


We wensen hen veel succes voor de komende weekends!

 

Lees hier het verslag van één van onze wijkwerkers


Werken in het triagecentrum

“Vorige maand werd ik opgebeld met de vraag of ik interesse had om mensen te ontvangen aan het triagepunt bij Campus Blairon te Turnhout. Ik sta in voor het onthaal van de mensen die een afspraak hebben gemaakt bij de huisartsenwachtpost. Het is eigenlijk een soort van samenwerkingsverband tussen huisartsen van verschillende gemeenten en ik moet de mensen doorverwijzen naar de juiste wachtpost. Ik doe dit nu al een paar dagen en ik moet toegeven dat ik het een heel aangename en interessante job vind. Voor mij is het wel een nieuwe uitdaging omdat ik zelf actief ben in andere sectoren, maar omdat ik graag andere mensen help en de mensen gelukkig wil zien, haal ik zeker voldoening uit dit soort werk.

Bovendien heb ik deze jobaanbieding meteen aangenomen omdat ik sociaal ingesteld ben en graag andere mensen help. We zitten momenteel al zo in een moeilijke situatie door de coronacrisis en elkaar bijstaan in deze moeilijke tijd is het minste wat je kan doen. Mensen die nog geen afspraak gemaakt hebben, hebben toch de mogelijkheid een afspraak te maken bij ons aan het triagepunt. De dankbaarheid van deze mensen straalt van hun gezicht en dat doet me enorm veel deugd. Er zijn zelfs al passanten langs geweest die ons wafels en cake brachten omdat ze ons werk respecteerden. Daarnaast vind ik het ook leuk om te communiceren in verschillende talen. Mijn talenkennis van het Duits en het Engels komt dus zeker van pas.

Sommige mensen weigeren een mondmasker te dragen of vinden het moeilijk om zich te houden aan de maatregelen, maar dit houdt me niet tegen om er elke dag weer te staan met een glimlach.


En niet te vergeten: tijdens het werk heb ik ook super leuke collega’s leren kennen!”

Samen staan we sterk 😀
Comments


bottom of page