top of page

Wijk-werken en VINAC maken met ondersteuning van A-kwadraat 1800 mondmaskers voor het AZ Turnhout.18 wijk-werkers van de gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar maken maar liefst 1800 mondmaskers in de strijd tegen de coronacrisis.


In deze samenwerking zorgt A-kwadraat voor materialen om mondmaskers te naaien met een doe-het-zelfpakket. De consulent en vrijwilligers van VINAC leveren het materiaal aan de deur bij de wijk-werkers. De 18 wijk-werkers maken met behulp van een zorgvuldig stappenplan elks 100 mondmaskers, die opnieuw opgehaald en afgeleverd worden aan het AZ Turnhout door A-kwadraat.


Sommige wijk-werkers verloren hun taken omwille van het coronavirus. Door deze extra activiteit blijven ze aan de slag. Bovendien wil stadsregio Turnhout op deze manier samen met haar partners een bijdrage leveren aan het tekort van mondmaskers door de coronacrisis.


Onze dank gaat ook uit naar alle wijk-werkers en vrijwilligers van VINAC die nog steeds activiteiten opnemen in scholen, woonzorgcentra of hulp bieden aan ouderen bij hun tuinwerk of boodschappen.


Meer info:

Comments


bottom of page