top of page

Uniek e-loket kinderopvang start op 1 mei

Bijgewerkt op: 7 mei 2020

Uniek e-loket kinderopvang wordt op 1 mei gelanceerd in de vier gemeenten van stadsregio Turnhout


Vanaf 1 mei start het Huis van het Kind Stadsregio Turnhout in samenwerking met alle kinderdagverblijven en de onthaalouderdiensten in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar het e-loket kinderopvang. Dit nieuwe e-loket centraliseert alle opvangvragen voor kinderen van 0 tot 2,5 jaar. Dat is uniek omdat het alle kinderopvangvragen digitaal bundelt voor de hele regio. Bovendien is het over de vier gemeentegrenzen heen en in samenwerking met diverse partners uitgewerkt. Het e-loket kinderopvang is vanaf 1 mei operationeel.


Het e-loket kinderopvang coördineert vanaf 1 mei alle aanvragen voor kinderopvang (kind van 0 tot 2,5 jaar) zodat een gezin maar één vraag hoeft te stellen naar beschikbare opvangplaatsen. Voor een gezin werkt dit overzichtelijk en is het erg gebruiksvriendelijk.


Met het e-loket trachten we iedereen te helpen met een opvangvraag. Door alle opvangvragen in het e-loket te bundelen, kan nauwkeurig de vraag naar en het aanbod van kinderopvangplaatsen in de vier gemeenten van de stadsregio gemonitord worden.


Vanaf 1 mei zal op https://www.stadsregioturnhout.be/loketkinderopvang een weblink staan. Via deze weblink zal de ouder of voogd de opvangaanvraag kunnen indienen. Er zal een duidelijke handleiding en een demo beschikbaar zijn om het e-loket vlot te gebruiken. Dit is vanaf dan de enige manier om nog in te schrijven voor kinderopvang (0 tot 2,5 jaar). Gebruikers die moeilijkheden ondervinden bij de online tool kunnen onder andere terecht bij Digidak (https://digidak.be/locaties-2/) om hun inschrijving te voltooien.


Huis van het Kind Stadsregio Turnhout bedankt alle kinderdagverblijven en onthaalouderdiensten in de vier gemeenten voor de samenwerking. Zowel voor de gebruikers als voor beleidsmakers zal dit online instrument een stap vooruit zijn in de organisatie van kinderopvang in stadsregio Turnhout.

留言


bottom of page