top of page

Praten met pubers... hoe doe je dat? - Webinar

Bijgewerkt op: 23 jun. 2020Een puber maakt zich volop los van zijn nest. Dat gaat samen met veel onzekerheden, soms verstopt in overmoedig of stoer gedrag. Daardoor gaan pubers anders communiceren, ze gaan jou ook regelmatig letterlijk buiten houden en zelf de antwoorden uitzoeken.


Als ouder, leerkracht, jeugdwerker, … ben je wel degelijk belangrijk als vertrouwenspersoon. En zeker in deze coronatijden zijn pubers zoekend. Want voor hen klopt het niet om thuis ‘opgezadeld’ te zitten met hun ouders, om niet naar school te kunnen gaan, om hun vrienden niet te ontmoeten, … .

Hoe kan je dan toch nabij zijn en hen ondersteunen in hun groeiproces om het meer en meer zelf te kunnen?

In deze webinar geven we tips en tricks over het contact met tieners vanaf ongeveer 11 tot 16 jaar. We reiken een kader aan waarin het duidelijk wordt waarom een puber zo moeilijk in contact kan gaan over zijn kwetsbaarheden. En we reiken handvatten aan om de nodige grenzen te stellen die ze nodig hebben om zichzelf te worden en in hun wereld stevig in de schoenen te kunnen staan.Praktische informatie

  • Donderdag 25 juni 2020

  • 20u00 tot 21u30

  • Voor ouders, leerkrachten, jeugdwerkers, … iedereen die interesse heeft in het communiceren met pubers.

  • Online webinar (vooraf test mogelijk van 19u30 tot 19u45)

  • Spreker: Lies Ledegen van vzw Kroost

  • Je kan niet meer inschrijven voor deze webinar

Na inschrijving ontvang je enkele dagen voor de webinar de link naar deze online infosessie. Bijkomend ontvang je meer informatie over deze werkwijze zodat je goed voorbereid bent om hier aan deel te nemen.

Deze webinar wordt aangeboden door volgende partners:Comments


bottom of page