top of page

Dag van de Mantelzorg - 23 juni 2020

Bijgewerkt op: 16 jun. 2020

Download hier de applauskaart in PDF-formaat

Ken jij iemand die voor korte of lange tijd en onbetaald zorgt voor een naaste, zoals een ouder, kind, familielid, kennis of buur? Dan ken je een mantelzorger. Hun taak is er enkel nog belangrijker op geworden. In deze tijden is zorgen voor anderen een uitdagende opdracht. Respect daarvoor!


Wij zetten de mantelzorgers heel graag in de bloemetjes. Op dinsdag 23 juni is het 'Dag van de Mantelzorg'. Helaas kunnen we door de coronamaatregelen hier geen activiteiten voor organiseren. Maar niet getreurd, er is een leuk alternatief voorzien om een dik applaus te geven aan de mantelzorgers in onze regio.


We hebben de applaus-kaart uitgewerkt. Bezorg deze kaart op de ‘Dag van de Mantelzorg’ aan een mantelzorger in jouw buurt. Je kan het printen en met de post opsturen of je kan het digitaal bezorgen.

We willen alle mantelzorgers een hart onder de riem steken en hen bedanken voor hun inzet: lieve mantelzorger, vandaag is het applaus voor jou!


Download hier de applauskaart in PDF-formaatInitiatief van het Mantelzorgcafé ‘De Vier Wegen’

De gemeenten Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar, Zorggroep Orion en iDROPS organiseren met de steun van Kom op tegen Kanker het rondreizende Mantelzorgcafé 'De Vier Wegen'. Dit maandelijkse ontmoetingsmoment waar mantelzorgers elkaar in een gezellige sfeer kunnen leren kennen, wil meebouwen aan een nog breder ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers. Naast sociaal contact komen ook inhoudelijke en ontspannende thema’s aan bod die volledig door de mantelzorgers zelf worden gekozen.

Door de coronacrisis kunnen de activiteiten helaas niet doorgaan, net zoals de activiteiten van ‘Dag van de Mantelzorg’. In het najaar hopen wij opnieuw een aanbod te doen. Dus houd alvast de volgende website in de gaten: mantelzorghub.be/cafes/de-vier-wegen. Je vindt er ook een infokrant terug met tips rond mantelzorg in coronatijden.

Comments


bottom of page