top of page
Ontwerp zonder titel (7).png

Kinderopvang starten

Wil jij kinderopvang starten in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout of Vosselaar?

In je zoektocht naar informatie over het opstarten van een kinderopvang, is het niet altijd duidelijk waar je voor welke vragen terecht kan. Daarom kan je, als je een groepsopvang wil starten of wil werken als onthaalouder, gratis advies op maat krijgen.

 

Ben je klaar om met je plannen van start te gaan? Neem dan contact op om kennis te maken en je samenwerking met het lokaal bestuur vorm te geven.

 

 

 

Infosessie 'Starten met kinderopvang voor baby's en peuters'

Denk je eraan om te starten met je eigen kinderopvang? Op maandag 6 mei, op dinsdag 25 juni of op dinsdag 10 september 2024 kan je van 19 tot 22 uur deelnemen aan een gratis online infosessie van Opgroeien en Mentes.

De infosessie wordt verplicht voor kandidaat-starters en is een aanrader voor bestaande organisatoren die willen uitbreiden. 

Via deze link vind je meer info: Meer info en inschrijven

Infosessie voor starters

Wil je organisator van kinderopvang voor baby's en peuters worden? De gratis opleiding van Opgroeien en Mentes is een aanrader. Je krijgt er informatie over het uitbaten van een kinderopvang. Goed voorbereid starten biedt meer garantie op succes!  Voorlopig zijn er geen nieuwe infosessies gepland. Blijf wel op de hoogte via deze link: meer info en inschrijven.

Adviserend team kinderopvang:

Nathalie Raeymaekers

Projectcoördinator GeZINsKRACHT 

nathalie.raeymaekers(at)kordia.be 

+32 491 15 39 78

Het adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek geven we meer info over:

  • het vinden van een geschikte locatie.

  • regelgeving over de juiste kwalificaties, attesten of diploma’s om te werken in de kinderopvang. 

  • waar en wanneer vraag je welke vergunningen aan?

  • welke ondersteuningsmogelijkheden bestaan er en hoe kan ik er beroep op doen?

  • al je andere vragen over kinderopvang.

Je kan je ook informeren bij deze organisaties:

  • Kind en Gezin ontwikkelde een starterswijzer die je stapsgewijs doorheen de opstartfase van je kinderopvang begeleidt. Op de website van Kind en Gezin vind je ook alle regelgeving waar je als kinderopvang aan moet voldoen.

  • Mentes is het ondersteuningsnetwerk voor de kinderopvang. Een 20-tal organisaties bundelen de krachten zodat je met alle vragen (van starten tot stoppen) over de kinderopvang hier terecht kan.

Verdere vragen?

bottom of page