Kernversterking & detailhandel

plan voor sterkere handelskernen

Een goede mix van winkelen, wonen en werken is de basis van een gezonde handelskern in steden en gemeenten. Nieuwe opportuniteiten zoals vergroening en vergrijzing bieden gemeenten tal van  kansen om de klassieke paden te verlaten en een vernieuwend detailhandelsbeleid te voeren. Winst gegarandeerd, want inzetten op bloeiende handelskernen zorgt voor meer dynamiek en draagt sterk bij tot een nog aangenamer en leefbaarder karakter van uw gemeente.

Een gericht detailhandelsbeleid van steden en gemeenten komt bovendien tegemoet aan de uitdagingen  van detailhandel, zoals de negatieve invloed van leegstand en verschraling van het aanbod, het nieuwe winkelen en het toenemend succes van e-commerce.

De gemeenten van Stadsregio Turnhout hebben de afgelopen twee jaren,  onder begeleiding van de detailhandelscoach van de Provincie Antwerpen, een visie ontwikkeld voor kernversterking en detailhandel. Deze visie is vertaald in een plan voor sterkere handelskernen met concrete maatregelen om deze visie in de praktijk te brengen. Lees de documenten onderaan deze pagina.

Documenten

visienota detailhandel

perstekst detailhandel (visienota

plan voor sterkere handelskernen (brochure)