top of page

HUURDER

Het Loket Wonen & Energie ondersteunt jou als huurder bij allerhande vragen. Lees hieronder meer over de diensten en producten. 

 

Sociale huisvesting

De woonmaatschappij bouwt, renoveert en beheert sociale huurwoningen. Ook kan ze sociale koopwoningen bouwen. Daarnaast schakelt de woonmaatschappij ook woningen op de private huurmarkt in om sociaal te verhuren.

Als je voldoet aan bepaalde inkomensgrenzen, minimum 18 jaar bent en geen andere woning bezit, dan kan je in aanmerking komen voor een sociale woning van een woonmaatschappij.

Je kan je bij ons inschrijven op de wachtlijst als kandidaat-huurder.

Huurpremie

Gezinnen met een bescheiden inkomen die al 4 jaar of langer wachten op een sociale woning en een private huurwoning huren met een huurcontract, kunnen in aanmerking komen voor een maandelijkse huurpremie. Lees hier meer over de huurpremie.

Als je hier recht op hebt, zal je na 4 jaar wachten een brief krijgen met een gele sticker op. Heb je deze brief ontvangen? Maak dan snel een afspraak bij ons en we helpen je de huurpremie aanvragen.

Huursubsidie

De huursubsidie is gericht naar personen met een bescheiden inkomen die ofwel een installatiepremie van het OCMW hebben ontvangen, ofwel uit hun vorige woning moesten vertrekken omwille van onbewoonbaarheid en ongeschiktheid van de woning. Zij kunnen mogelijks een huursubsidie ontvangen. Dit is een tegemoetkoming in de huurprijs. Bel ons zeker op voor meer informatie hierover.

Huurwaarborglening

Bij het huren van een woning of appartement moet de huurder een huurwaarborg betalen. Wie het moeilijk heeft om die waarborg in één keer te betalen, kan een renteloze huurwaarborglening aanvragen bij het Vlaams Woningfonds. Op deze website vind je hierover meer informatie.

Woningkwaliteit

Wanneer je als huurder een probleem vaststelt in de woning, dan informeer je best de verhuurder via een aangetekende brief. Als het onderling niet lukt om de problemen aan te pakken, dan kan je met behulp van een doorverwijzing naar de huurdersbond een aantal stappen vooruit zetten. Indien ook dat niet vlot verloopt, dan kan je een woningonderzoek aanvragen bij de dienst Wonen Stadsregio Turnhout.

 

Waaraan moet een woning nu eigenlijk voldoen?

Op de website van Wonen in Vlaanderen kan je hierover meer informatie terugvinden. Ook deze folder kan je op weg helpen. 

Energieverbruik

Je kan bij ons ook terecht voor algemene vragen over het energieverbruik en/of de energiefactuur.

Terug naar vorige pagina

Dienst Wonen & Energie

  • e-mail: wonen(at)stadsregioturnhout.be

  • Tel: +32 14 44 33 95  

    • ​​maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur

    • woensdag van 13.30 - 16.00 uur
bottom of page