Huis van het Kind

Logo Huis van het Kind

Logo Huis van het Kind    
 

#bewegen5voor12
Want bewegen is kinderspel!
Vrijdag 2 maart

   

Pampersalon
Zaterdag 31 maart - Warande

Van 1 tot 7 maart 2018 organiseert Logo Kempen de Week van de Keigezonde Kempen. Tijdens deze week staat het in de Kempen bol van de activiteiten voor een gezond(er) gezinsleven. Doe mee en gun jezelf even tijd om stil te staan bij gezond gedrag in jouw gezin. Denk maar aan: Heel even tijd maken voor je kinderen, samen ontbijten, aandacht hebben voor een gezonde brooddoos, regelmatig een korte avondwandeling of ravotmoment in eigen tuin, kies voor een offline uurtje, praat en luister.

In stadsregio Turnhout kiezen we ervoor om het belang van bewegen centraal te zetten. Op vrijdag 2 maart nemen verschillende scholen, om 5 voor 12, de tijd om met hun leerlingen een beweegmomentje te houden. Want bewegen hoeft niet moeilijk te zijn, het is kinderspel!

Door onze #bewegen5voor12 sensibileren we niet alleen de kinderen maar geven we ons signaal door aan duizende mensen. Want bewegen is cruciaal! Met een kleine inspanning, willen we een groot verschil maken.Ben je op zoek naar goede tips om samen met je kind meer te bewegen? Neem een kijkje op de inspiratieflyer 'Bewegen? Kinderspel!' (onderaan deze pagina)

 

 

Word je binnenkort papa of mama? Of heb je al een kindje tot 3 jaar? Dan is het Pampersalon iets voor jou!

Tijdens het Pampersalon maken verschillende organisaties graag tijd voor een woordje uitleg en geven ze antwoord op al je vragen.

Om nog beter kennis te maken met enkele organisaties zijn er workshops waaraan de ouders kunnen deelnemen. Er is ook kinderanimatie voorzien gedurende de hele namiddag.

Praktische info:
Cultuurhuis de Warande - Warandestraat 42, Turnhout
Doorlopend van 12.30 tot 16.30 uur
Gratis inkom

De inhoud en starturen van de workshops worden binnenkort meegedeeld.

 

Onze partners:

* CKG Lentekind
* CM regio Mechelen - Turnhout
* De Voorzorg
* Familiehulp
* Gezinsbond
* Gelijke Kansen - Onderwijs Stad Turnhout
* Kind en Gezin
* Kinderopvanginitiatieven
* Kraamzorg Landelijke Thuiszorg
* Peuterspeelpunt-Speelotheek Stad Turnhout
* Vroedvrouwenkring Zuiderkempen

 

 Ons Huis van het Kind

Met het Huis van het Kind wil Stadsregio Turnhout een plek creëren waar ouders, jongeren, opvoedingsverantwoordelijken en partners graag binnenstappen. Niet enkel om in te gaan op een aanbod maar eveneens om elkaar te ontmoeten in een warme en vrijblijvende sfeer.

Momenteel is er al één fysieke plek geopend waar je terecht kan voor een fijne babbel, voor één van de activiteiten die er doorgaan of met een vraag over opgroeien of opvoeden.. Deze bevindt zich in Huize Bastijns in Beerse (Bisschopslaan 5).

Spring er gerust eens binnen!

 

Openingsuren Beerse

Maandagavond:           17u30 – 20u30

Woensdagnamiddag:    13u30 – 15u30

Vrijdagvoormiddag:      10u00 – 12u00

Elke 4e dinsdagavond:  17u00 – 19u00

 

Tijdens openingsuren ook telefonisch bereikbaar: 0470 20 08 74

Je kan ons ook steeds een mailtje sturen: huisvanhetkind@beerse.be