bouwadvies

Gratis duurzaam bouwadvies voor bouwers en verbouwers

 bouwadvies

Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan kan je terecht op de (ver)bouwbeurs in Turnhout voor gratis bouwadvies. Een adviserend architect van Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen, verschaft dit bouwadvies voor de gemeenten van de stadsregio.

Wat mag je verwachten?

Heb je reeds concrete (ver)bouwplannen, maar vraag je jezelf af of je bouw ook duurzamer en energievriendelijker kan? Maak dan een afspraak met één van de experts voor een gratis bouwadvies. Op een uurtje tijd worden je (ver)bouwplannen gescreend op de belangrijkste principes van duurzaam bouwen en wonen. Je krijgt verbetertips mee over onder meer compactheid, materiaalgebruik, isolatie, verwarmingssystemen, terugverdientijden, na-isoleren ... . En je kan al je vragen stellen aan deze experts. Het ontwerp blijft vanzelfsprekend het exclusieve terrein van de architect. Het bouwadvies wil zich dus zeker niet inmengen in de taak van de architect. Meer nog, ook je architect is welkom tijdens deze bespreking!

Onafhankelijke partner

Als provinciaal overheidsbedrijf heeft Kamp C het voordeel onafhankelijk en niet-commercieel te kunnen werken. Omdat veel (ver)bouwers in de snel evoluerende bouwwereld dikwijls het bos door de bomen niet meer zien, wordt dit neutrale advies steeds meer geapprecieerd.

Een kleine voorbereiding is handig

Een volledig uitgewerkt plan is zeker niet noodzakelijk. Vaak kom je best al in een vroege fase advies inwinnen. Wel vragen we een beperkte voorbereiding of bespreekbaar document waarmee we aan de slag kunnen. Houd er wel rekening mee dat als de bouwaanvraag reeds is ingediend, veel aspecten definitief zijn.

Praktisch

  • bouwadvies: zaterdag 7 oktober 2017 van 10.00 tot 17.00 uur (per advies wordt een uur voorzien)
  • locatie: Thomas More Campus Turnhout, Campus Blairon 800, Turnhout
  • vooraf inschrijven via wooninfopunt@stadsregioturnhout.be of via 0497 11 77 19 

Tip: ga zeker langs bij de andere standhouders, die energiebesparende producten en diensten aanbieden (https://www.stadsregioturnhout.be/verbouwbeurs2017).